Allt du behöver veta

Egentligen är det inte så mycket. Att tapetsera med våra tapeter är inte bara ovanligt lätt, resultatet blir alltid bra och tapeterna är lika fina år efter år. Men du har säkert frågor i alla fall.

Här hittar du svar på det mesta som rör beställning och uppsättning av din personliga fondtapet. Eller varför inte titta på våra filmer om tapetsering och inspirerande väggdesign?

Dessutom är du alltid välkommen att höra av dig till oss eller att ställa dina frågor till personalen i din tapetbutik – vi garanterar att hjälpa dig med det du behöver.

Att välja tapet

Här på sajten hittar du hela vårt sortiment av fondtapeter och fondväggar. Tapeterna går att beställa i vilken storlek som helst, du kan spegelvända motiv, ändra färger och lägga till eller byta ut texter mot egna ord.

Du kan även ladda upp en egen bild och använda den som tapetmotiv. Om det du vill använda som tapetmönster inte finns digitalt postar du bara det till oss så gör vi ett digitalt original åt dig.

Mr Perswalls tapeter finns även i välsorterade tapetbutiker runt om i landet. Där kan du dessutom bläddra i kollektionsböckerna och se närmare på mönster, färger och kvaliteten. Vill du ha du personlig rådgivning eller professionella tips så garanterar vi att personalen bjuder på det.

 

Motivtips för olika inredningsstilar

Industriell inredningstil

 • Närbilder på rostiga muttrar, skruvar och gamla verktyg
 • Kopparrör och mässingsledningar
 • Flagnande väggar och tegelbruk från gamla fabriksbyggnader
 • Svartvita bilder på industri

 

Romantisk inredningsstil

 • Rustika timmerväggar i skala 1:1
 • Närbilder på vindpinat, träplank och drivved
 • Gamla bokpärmar i läder (fråga om du får fota hyllan på det lokala antikvariatet)
 • Närsynta bilder från böcker (slå upp gamla läroböcker eller växtböcker och du har plötsligt en katalog av fina tapetmotiv att botanisera bland)

 

Grafisk inredningsstil

 • Graffiti och klottrade väggar
 • Anslagstavlor som fyllts till brädden av planscher och posters
 • Utländska vägskyltar och semesterbilder från andra städers gator
 • Lägg ut ett parti Alfapet mot en fin bakgrund och bokstavera ett budskap som du fotar av

 

Motivtips för olika rum

Till barnrummet

 • Fota och förstora favoritleksaken
 • Åk till Zoo och föreviga ditt barns favoritdjur, tillsammans!
 • Små fotsteg i sanden eller på andra ställen där barnafötter kan lämna spår

 

Till köket

 • Närbilder på vackra ingredienser (kaffebönor, en öppen äggkartong, okokt pasta, strössel osv.)
 • Närbilder på frukt och grönsaker (ett delat granatäpple, en klyvd grape frukt etc.)
 • En hög med gamla silverbestick
 • En trave av favoritporslinet

Att beställa & köpa

När du hittat – eller designat – den tapet du vill ha kan du beställa den direkt här på sajten eller i din närmaste tapetbutik. Oavsett var du gör din beställning skapar vår ateljé tapeten helt utifrån dina önskemål och levererar den till din butik (du väljer den när du beställer) där du också betalar den. Tryggt och smidigt!

Här kan du läsa Mr Perswalls köpvillkor

 

Beställning

 • Hur beställer jag?

  Börja med att välja en tapet ur vårt sortiment eller att ladda upp ett eget motiv, sedan anger du vilken bredd och höjd du vill ha på din fondvägg, lägg gärna till några centimeter extra för skärsmån, och hur du vill beskära ditt motiv.  Du kan även du spegelvända, zooma in eller ut motivet, byta färger och ändra texter.

  Om du vill beställa fler tapeter gör du om ovan och när du är nöjd är det bara att klicka på beställknappen som finns i shoppinglistan. Sedan fyller du bara i informationen som efterfrågas i köpflödet, godkänner köpevillkoren.

  Inom ett dygn från det att du skickat din beställning får du en orderbekräftelse och 2-5 dagar från det att du fått den finns dina tapeter att hämta butiken du valde. Du betalar tapeterna först när du hämtar dem i butiken. 

 • Var betalar jag?

  I beställningsflödet får du även välja i vilken tapetbutik som du vill hämta och betala dina rullar. Passa på att köpa tapetlim och annat som behövs när du tapetserar. Och glöm inte att be om tips och svar på dina frågor. Adresserna till alla tapetbutiker hittar du här.

 • Var hämtar jag mina tapeter?

  När du beställer dina tapeter väljer du även var du vill hämta dem (du betalar även för tapeterna i din butik). Här hittar du adresser och kontaktuppgifter till alla våra butiker.

 • Hur lång är leveranstiden?

  Så snart du lagt din beställning och fått en orderbekräftelse från oss är dina tapeter redo att skickas inom 4 arbetsdagar. Tapeterna betalas och hämtas dagen efter i den butiken du har valt.

 • Kan jag beställa tapeten i vilken storlek jag vill?

  Minsta tapetstorlek som går att beställa är 2 m2 (tillräckligt för att täcka exempelvis en dörr). Däremot har vi ännu inte stött någon gräns för en maximal storlek. Vi har exempelvis gjort fondväggar som är 18 meter höga.

 • Kan jag beställa tapetprover?

   

  Ja, tittar du i sortimentet på webbplatsen finns det fyra ikoner till vänster om informationsrutan, klicka på den tredje uppifrån för att beställa ett prov av tapeten.

  Prover av våra tapeter är kostnadsfria, vill du beställa prover av tapeter som du skapar av egna motiv får du betala 125 kr/st.

  Provet som du får av tapeten är i skala 1:1 och tryckt på en A4 av tapetmaterialet. Det betyder att du inte ser hela mönstret utan en bit av det.  

   

 • Hur hittar jag min närmaste tapetbutik?

 • Hur gör jag en tapet av en egen bild?

  Om du har bilden på din dator kan du ladda upp den direkt här på webbplatsen. Är bilden ett föremål, en illustration eller ett pappersfotografi kan du posta detta till oss. Vi scannar det du vill använda som tapetmotiv och skapar ett digitalt original för dig.

  Oavsett om du laddat upp en egen bild, valt en av våra tapeter eller skickat in ditt motiv till oss väljer du själv bredd och höjd, färger samt hur mönstret ska beskäras på din tapet. Beställer du tapeten skickar vi den till din lokala tapetbutik inom ett par dagar.

 • Vilken upplösning behöver bilden ha?

  Vi har gjort tapeter av nästan alla bildkvaliteter. Den generella regeln är att ju bättre upplösning du har på bilden desto mer detaljerad blir tapeten.

  När du laddar upp bilden här på sajten kontrolleras kvaliteten automatiskt och du får ett meddelande om den inte håller. I vissa fall kan vår designateljé förbättra kvaliteten, kontakta oss gärna så berättar vi om alternativen.

 • Vilka filformat fungerar?

  Om du laddar upp bilden här på webbplatsen stöds vanliga filformat som JPEG eller TIFF.

  Är bilden av ett ovanligt format? I så fall hör du först av dig till oss och berättar vad bildfilen heter (skriv gärna filnamnet i ämnesraden) sedan laddar du antingen upp din bild här eller skickar den på en USB-sticka eller en CD-skiva till:

  Eco-Boråstapeter AB, Mr Perswall
  att: Designateljén
  Box 1
  503 05 Borås

Priser & kostnader

 • Ingår frakten i priset?

  Ja, vi står alltid för fraktkostnaderna.

 • Vad kostar ett provtryck?

  Vill du ha prover på tapeter som finns i våra kollektioner är de gratis, vill du ha provtryck av tapeter som du skapar av egna motiv kostar de 125 kr styck. Provet som du får av din tapet är ett utsnitt på 45 cm x 45 cm, och proverna på våra tapeter är en A4, båda är i skala 1:1 och givetvis tryckta på samma material som vi trycker tapeterna på.

 • Vad kostar det att göra en tapet av en egen bild?

  Väljer du att designa en tapet med ett eget motiv kostar tapeten 295 kr/m2. Vill du göra en tapet av ett motiv som vi du vill att vi scannar in åt dig tillkommer en kostnad. Vi kan också skapa specialgjorda tapetmönster för dig men då återkommer vi med en offert på kostnaden.

  Däremot tillkommer det ingen frakt eller några andra kostnader när du beställer hos oss.

 • Vad kostar Mr Perswalls fototapeter?

  Eftersom du själv bestämmer vilken bredd och höjd du vill ha på dina tapeter är priset per kvadratmeter.

  Tapeterna kostar 295 kr/m2 oavsett om du beställer någon ur våra tapetkollektioner eller om du gör en egen. Minimum debiteringen är 2 m2.

Tapeterna

 • Hur breda är våderna?

  Våderna är 45 cm breda.

 • Är era tapeter kvalitetssäkrade?

  Självklart! För oss är det viktigt att tapeterna och tillverkningen av dem håller såväl högsta kvalitet som att de uppfyller alla miljö- och säkerhetskrav.

  Som ett led i vårt kvalitetsarbete är vi EU-certifierade enligt dokument EN 15102:2007, en CE-märkning som innebär att vår produktion överensstämmer med EU:s direktiv om utsläpp av formaldehyd, tungmetaller och andra farliga ämnen.

  Brandklassning Europa B-s1.d0, USA Klass A, ASTM E84.

 • Var tillverkas tapeterna?

  Alla tapeter tillverkas i vår tapetfabrik i Borås. Har du vägarna förbi så hör gärna av dig, om vi hinner visar vi dig gärna runt!

 • Har ni easyup-tapeter?

  Ja, alla tapeter från Mr Perswall är så kallade easyup-tapeter vilket betyder att tapeterna trycks på ett kvalitetssäkrat non-wovenmaterial.

  Non-woven då? Ja, det är tapeter gjorda av pappersmassa där man tillsatt textilfibrer för att våderna ska bli slitstarka, formstabila och enkla att tapetsera med (precis som EasyUp antyder är tapeterna lätta att sätta upp – du limmar väggen istället för på tapeten).

  Brandklassning Europa B-s1.d0, USA Klass A, ASTM E84.

 • Vad har Mr Perswall för tapeter?

  Vi har ett brett utbud tapeter som passar för det mesta, fondväggar, utsmyckning i taket, dekoration av dörrar et cetera.

  När det gäller motiv och mönster i våra kollektioner spänner de över allt från fotografier och illustrationer till specialdesignade tapetmönster.

  Du finner alla våra tapeter här på sajten eller i våra kollektionsböcker i din närmaste tapetbutik.

 • Vilka designers arbetar Mr Perswall med?

  Alla. Ja, nästan i alla fall. Vi arbetar med allt från fotografer som vunnit Hasselbladspiser till lokala hobbyfotografer.

  De bästa formgivarna är de som berättar något. Och det kan vara oljekonstnärer, välkända designers och grafiska formgivare som Paul Smith, Vivienne Westwood, Tricia Guild, Hanna Werning lika väl som väntkurens hobbyklottare eller du. Det bor en Picasso i var och en av oss! 

Uppsättning

Har du fortfarande inte fått svar på dina frågor?

Du är alltid välkommen att kontakta oss. Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snabbt vi kan under kontorstid. Du kan också ringa oss på 033-720 76 00.

Image CAPTCHA
Member of WallVision group
Boråstapeter
Cole & Son
Eco Wallpaper
Mr Perswall