Skapa tapet från eget foto

Gör ditt hem personligt med fototapet i utmärkt kvalitet.

Att göra din egen fototapet är enkelt – ladda upp den bild du vill ha som tapet samt beskär bredd och höjd enligt dina önskemål. För din trygghet granskar vi manuellt alla motiv för att säkerställa kvaliteten innan tryck.

 • Pris: från 295 kr/m2.
 • Kvalitetsgranskning innan tryck.
 • Leveranstid 2-5 arbetsdagar.


Kundtjänst

Har du frågor om hur du skapar din egen fototapet, eller specifika önskemål kring våra designtjänster?

E-post: info@mrperswall.se
Telefon: 033-236430
Öppettider: 08:00-16:00 Måndag till Fredag.

Inspiration

Vanliga frågor

Är din fil mindre än 1000x1000 pixlar går den inte att ladda upp. För att en bild ska göra sig bra på en större yta krävs en hög upplösning. 1000 x 1000 pixlar räknas som mycket låg upplösning, men kan fungera om du vill tapetsera en mindre yta.

Skulle filstorleken på din bild vara större än 100Mb går den inte att ladda upp. Vi tar emot bilder med större filstorlek via uppladdningstjänsten Hightail. Klicka här för att komma till Hightail och ladda upp ditt foto.

Så här gör du för att ladda upp fil via Hightail:

 1. Ange ditt namn och email i avsedda fält.
 2. Ange måtten på den vägg du önskar tapetsera i kommentarsfältet.
 3. Välj den fil du önskar ladda upp och tryck på knappen "Send it".
 4. Vi kontaktar därefter dig på email med en länk och information hur du går vidare för att skapa din tapet.

Orginalkvalitet 295 SEK/m2
Våra tapeter är så kallade Non Woven /Easy up tapeter. Med det menas att du limmar först på väggen och sätter sedan upp tapeten. Det är ett enklare sätt att tapetsera.

Laminerad kvalitet 325 SEK/m2
Vi erbjuder även att välja till vårt laminat. Tapeten bestryks då med ett skyddande laminat på ytan. Det medför att den blir mycket tålig mot slitage och gör den även tvättbar. Perfekt om du ska tapetsera ytor med högt slitage som exempelvis i barnrum, kök och hall. Laminatet ger en mattare yta än vår orginalkvalitet.

För din trygghet kvalitetsgranskar vi ditt foto innan tryck. Det gör vi för att säkerställa kvaliteten och upplösningen på din bild. Vi tar kontakt med dig om vi har några frågor eller förslag på förbättringar.

Regler för uppladdning av bilder

Genom att använda tjänsten accepterar du att inte: Ladda upp bilder som är olagliga, kränkande, stötande, oanständiga, pornografiska, trakasserande, hotande, hatiska eller på annat sätt olämpliga.

 

 

Det går inte att ändra ett fotos ursprungliga kvalitet och upplösning. Däremot kan bilden bearbetas för att förbättra upplevelsen av bilden, genom att exempelvis applicera olika filter. Kontakta kundtjänst om du vill ha hjälp med ditt foto eller har frågor kring detta.

Hur många pixlar en bild innehåller ger en fingervisning kring hur skarp bilden kommer bli. En bild med högt antal pixlar får mer skärpa än en bild med mindre antal pixlar. Ska du tapetsera en hel vägg kräver det därför mycket högre kvalitet och pixlar, än om du ska tapetsera en mindre yta.

Det är även fler faktorer än pixlar som påverkar om kvaliteten är tillräcklig för att skapa en tapet av ett foto.

 • Ljusförhållanden i bilden spelar också in för hur resultatet blir. En mörk bild kräver ofta högre kvalitet för att bli bra.
 • Fokus i bilden är också av betydelse. Bilder i rörelse kräver ofta högre kvalitet än en stillbild där kameran stått stilla på stativ vid fototillfället.

Denna guide ger en fingervisning vilken bildstorlek som behövs för olika väggstorlekar. Innan tryck granskar vi din bild för att säkerställa kvaliteten på tapeten.

Ce guide vous indique brièvement la taille d’image nécessaire selon les tailles de mur

 

Ja det kan du göra mot en kostnad på 125kr styck inklusive porto. Tapetprovet hjälper dig att se om tapeten kommer bli som du önskar. Är du osäker på kvaliteten på ditt foto eller hur färgerna kommer upplevas rekommenderar vi dig att beställa ett prov. Proverna är 45x45cm och beställs via vår kundtjänst.

Tapetprovet kan skilja sig något i färgerna mellan olika trycktillfällen.

Vår designstudio kan hjälpa till med det mesta! Exempelvis:

 • Justera färger och färglägga vissa objekt i bilden.
 • Flytta eller ta bort objekt i fotot.
 • Lägga på olika filter som ändrar utryck eller förbättrar upplevelsen av en bild.
 • Hjälpa dig skapa bildcollage.

Det här var några exempel. Klicka här för att se vad vår Designstudio kan hjälpa dig med. När du har en idé vad du vill göra är du välkommen att kontakta kundtjänst med dina önskemål.

Member of WallVision group
Boråstapeter
Cole & Son
Engblad & Co
Mr Perswall