Form Us With Love

Mr Perswall

Form Us With Love


När Elle Decoration korade Form Us With Love till årets designer 2013 löd motiveringen ”Form Us With Love gör helt enkelt allt rätt! Deras öppna och naturliga sätt att samarbeta med olika företag och nyfiket sätta sig in i skilda arbetssätt är en framgångssaga.”Med sådana lovord är det inte konstigt att producenterna står i kö för att jobba med Stockholmsstudion. För Mr Perswall gjorde de en tapet som präglas av just det öppna och nyfikna arbetssätt som de prisats för och vi bad Jonas Petterson berätta lite mer om tapeter, temperatur och kreativitet.

Eftersom det är första gången vi gör en tapet så började vi med att fundera på vad en tapet är och vad vi skulle kunna tillföra. Vi ville ju förstås använda tapeten för att göra så stor skillnad i rummet som möjligt och just det här projektet tog ganska lång tid, och många kasserade idéer, innan vi plötsligt kom på att det här med färg och temperatur var jättespännande. Så när vi bestämt oss för konceptet började vi experimentera med de temperaturer som vi själva hade någon slags relation till, vid -15C börjar det bli riktigt kallt medan 17C är en jätteskön dag och sedan börjar det, vid 28C, bli riktigt varmt.

Vi har använt samma genetiska former men arbetat med olika färgställningar i vita, gröna och röda nyanser. Tanken är att man ska kunna använda den temperatur som överensstämmer med sinnesstämningen man vill att rummet ska ha – är man ute efter lugn och ro kan man sätta in den vita men är det ett barnrum eller en kreativ miljö kanske det passar bättre med 28C. Vi vill också visa hur kraftfulla tapeter och färg är och vilken förmåga de har att helt förändra ett rum.

För oss, som är ett ganska stort team, handlar arbete och kreativitet mycket om samarbete. Vi är tre, fyra stycken som jobbat med tapeterna och det är viktigt för oss, som i så många andra branscher, att vi vågar misslyckas. Att det är högt i tak, de sakerna som blir riktigt bra är ofta de som hade kunnat bli helt misslyckade och där måste man våga chansa lite. Så det ligger mycket rationellt arbete bakom, vi har en process som vi utvecklat under de här nio åren och som vi kan luta oss tillbaks på när det känns svårt ibland. Vi diskuterar mycket, skissar, är nyfikna på saker, människor och nya tekniker. Ska man bara sätta sig ner och vara kreativ är det lätt att det låser sig, då är det lättast att ta en sak i taget och inte se det så stort, utan lita på att man någonstans kommer komma på en idé som håller, oavsett hur lång tid det kan ta.

Till kollektionenMember of WallVision group
Boråstapeter
Cole & Son
Engblad & Co
Mr Perswall